Noć performansa u atenskom Onassisu

Zbog psihodeličnog performansa Grkinje gotovo pregazile zaštitara

Zbog psihodeličnog performansa Grkinje gotovo pregazile zaštitara
10.03.2014.
u 12:50
Na Festivalu Transitions 1: Balkans bugarska umjetnica Tsvetelina Stojanova izazvala golemo zanimanje svojim programom
Pogledaj originalni članak

Na festivalu "Transitions 1: Balkans" u Onassisovu centru u Ateni u noći s petka na subotu održana je Noć performansa koju je kurirao Zvonimir Dobrović iz zagrebačke udruge Domino.
Večer je počela predavanjem svjetske zvijezde performansa Marine Abramović, a nastavila se raspršena po hodnicima i dvoranama velikog, moderno uređenog kulturnog centra na pet katova.

Do kasno u noć izmjenjivali su se nastupi koreografa Brune Isakovića, splitske performerice Petre Kovačić, Crnogorke Bojane Radulović (“Air Doll”, na slici)...

Zbog psihodeličnog performansa bugarske umjetnice Tsveteline Stojanove, koji se održao u jednoj od manjih dvorana, grčke gospođe gotovo su pregazile zaštitara koji im je pokušavao objasniti kako u prostoriji više nema mjesta, a makedonski performer Igor Josifov produžio je svoju instalaciju, u kojoj leži zarobljen pod pleksiglasom na ulazu u zgradu čekajući da posjetitelji primijete kako gaze preko njega.

Večer je završena koncertom braće Sinkauz, uz vizualizacije I. M. Klifa, u velikoj dvorani koju je šest sati prije napunila i Marina Abramović. Bio je to vidljiv uspjeh našeg kulturnog izvoznog proizvoda.

>>Festival nezavisne balkanske scene u Grčkoj otvara Oliver Frljić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.