Hit predstava

Zavodljiva Mirandolina vraća se na Riječke ljetne noći

Foto: arhiva HNK Rijeka
Zavodljiva Mirandolina vraća se na Riječke ljetne noći
11.07.2013.
u 09:33
Kako je kazao redatelj Jug Radivojević, ova „Gostioničarka“, pomaknuta u sedamdesete godine, govori o pokušaju jedne žene da pripitomi i emotivno probudi jednog muškarca, pri čemu nailazi na niz prepreka
Pogledaj originalni članak

Još jedna ambijentalna uspješnica Riječkih ljetnih noći Goldonijeva komedija „Gostioničarka Mirandolina“ u režiji Juga Radivojevića i koprodukciji riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i festivala Grad teatar Budva, ponovno je na festivalskom programu i to u četvrtak i petak, 11. i 12. srpnja, u Ulici Šime Ljubića, ispred konobe \"La Grotta\" u riječkom Starom gradu s početkom u 21.30 sati. Kako je kazao redatelj Jug Radivojević, ova „Gostioničarka“,  pomaknuta u sedamdesete godine, govori o pokušaju jedne žene da pripitomi i emotivno probudi jednog muškarca, pri čemu nailazi na niz prepreka.

Predstava uz okuse i mirise Mediterana, u gostionici kod zavodljive Mirandoline, svjedoči vječnoj temi muške zaluđenosti ženskom ljepotom i brojnim ljubavnim dogodovštinama koje je obavezno prate. Goldoni nam isprva priređuje zabavnu, prpošnu i duhovitu igru zavođenja u kojoj do kraja komedije napeto pratimo tko će osvojiti Mirandolinino srce. No postavlja se pitanje: a što se dogodi ako tu ljepotu ne mogu posjedovati?

U autorskoj ekipi su još i scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, suradnik za scenski pokret Žak Valenta te oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak. Glumačku ekipu predvode gosti iz Beograda Marija Vicković i Igor Đorđević, uz riječke glumce Dražena Mikulića, Jasmina Mekića, Damira Orlića, Tanju Smoje, Anastaziju Balaž Lečić i Alena Liverića.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.