stručni skup harfista

Za znalce i romantičare: Počinje Zagreb Harp Festival 2015.

Foto: PR FOTO
harfa
Foto: PR FOTO
harfa
25.04.2015.
u 15:25
Zagreb Harp Festival 2015. održat će se u Zagrebu od 26. do 30. travnja 2015. godine u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor čiji je cilj prezentacija, promidžba i popularizacija harfe te usavršavanje mladih glazbenika u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovi nastupi na koncertnim pozornicama
Pogledaj originalni članak

Zagreb Harp Festival 2015. održat će se u Zagrebu od 26. do 30. travnja 2015. godine u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor čiji je cilj prezentacija, promidžba i popularizacija harfe te usavršavanje mladih glazbenika u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovi nastupi na koncertnim pozornicama.

Koncerti najboljih svjetskih harfista održat će se u koncertnim dvoranama Muzeja Mimara, Hrvatskog glazbenog zavoda, Muzičke Akademije, Bazilike Srca Isusova-Palmotićeva, Nacionalne i sveučilišnoj knjižnici, Kina Tuškanac…

Osim vrhunskih večernjih koncerata, održat će se i međunarodno harfističko natjecanje, stručni skup harfista, majstorski seminari harfe, predavanja i radionica za mlade harfiste.

Festival je pohvaljen od međunarodnog vrha harfističke struke te o njemu kao vrhunskom događanju u ovom dijelu Europe vrlo dojmljivo pišu najznačajnije svjetske harfističke novine World Harp Congres Review i Camac Blog.

Ugledni umjetnici trećeg Zagrebačkog harfističkog festivala su Isabelle Moretti - harfa (Francuska) najbolja svjetska harfistica koja će nastupiti sa ansamblom Zagrebačkih solista, Florence Sitruk - harfa i Guy Ben Ziony-viola (Njemačka), Irina Pashinskaya - harfa (Rusija), Ana Brateljević - harfa (Češka), Raoul Moretti - električna harfa (Italija), Claire Le Fur, harfa (Francuska) i Guy Louiset, Steel Pan (Martinique)  i brojni hrvatski umjetnici.

>>Koncert za sjećanje na harfisticu Rujanu Pavletić Slobođan

>>Spektaklom tisuću žica u nedjelju završava Zagrebački festival harfe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.