Trash film festival

Za Zlatnu motorku natjecat će se 31 film

Foto: Ilsutracija
Za Zlatnu motorku natjecat će se 31 film
30.08.2011.
u 13:20
Publici ćemo prikazati i dva filma iz serije špageti-vesterna s, nekada iznimno popularnim Budom Spencerom i Terenceom Hillom.
Pogledaj originalni članak

Varaždin će i šestu godinu zaredom nakratko postati glavno svjetsko središte niskobudžetnih akcijskih filmova. Zasluge za to idu nekolicini entuzijasta okupljenih oko udruge Trash, koja je od 8. do 10. rujna domaćin Trash Film Festivala.

– Ove godine kroz natječaj nam se prijavio 51 film iz osam zemalja, a u službenom dijelu programa za glavnu nagradu "Zlatnu motorku" natjecat će se 31 film. Najbolje će odabrati tročlani žiri u kojem su Nenad Polimac, Đelo Hadžiselimović i Milan Todorić. Kako je ovogodišnji festival vizualno posvećen vesternima, publici ćemo prikazati i dva filma iz serije špageti-vesterna s, nekada iznimno popularnim Budom Spencerom i Terenceom Hillom – otkrio je direktor festivala Tomislav Šipek dodavši da su i ove godine u velikoj mjeri zastupljeni španjolski autori.

– To i ne čudi jer u Španjolskoj imaju najjaču trash-produkciju. Imaju udrugu koja vodi brigu o takvoj vrsti filmova, prikupljaju ih i redovito šalju na sve svjetske festivale.

Filmovi Buda Spencera i Terenca Hilla samo su dio bogatog popratnog programa. Na prostoru MMC-a Kult u tri će dana biti održano sedam koncerata. Prvog dana u sklopu nastupa “ex Zvijezda” predstavit će se Renato Matessi.

– Toliko je uzbuđen da ne može dočekati dan kad će po njega, pred njegovu zgradu u Prečkom, doći limuzina, koja će ga dovesti do Varaždina – otkriva Šipek.

Drugog dana predstavit će se ivanečki band Skynyrd Crowd te mađarski sastav Kiss Forever. Posljednji dan rezerviran je za nastup Fakin Lajsne, CCCCB-a i sastava Small House Brown.

– Publika će moći uživati i u velikom broju filmova koji će biti prikazani izvan konkurencije. Pripremili smo i tri predavanja. Milan Konjević, televizijski i filmski redatelj, govorit će o usponu i padu “slasher filmova”, producent Milan Todorić pripremio je predavanje na temu “Živi mrtvaci na filmu”, a arhitekt Jurica Hajdarović o trash-arhitekturi – zaključio je T. Šipek.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.