43. DANI SATIRE

Woody Allen: Sviraj to ponovno, sam

Foto: Dani satire
Woody Allen: Sviraj to ponovno, sam
15.05.2019.
u 13:50
Sviraj to ponovno, Sam, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, igrat će 04. lipnja u kazalištu Kerempuh na 43. Danima satire Fadila Hadžića.
Pogledaj originalni članak

Sviraj to ponovno, Sam poznatoga redatelja, scenarista i pisca Woodyja Allena priča je o ponovnom osposobljavanju izgubljenog muškarca, hipohondra i neurotičnog filmskog kritičara, i to nakon što ga je napustila žena. Ujedno, Allenovo je djelo hommage filmskome klasiku, Casablanci, čiji se slavni glavni glumac Humphrey Bogart pojavljuje u fantazijama protagonista, dajući mu savjete kako postupati sa ženama. Allanov specifični humor, opušten tretman ozbiljne teme te neprestan upliv fantazija u radnju kojima se potencira konfuzija glavnoga junaka dodaju predstavi nove slojeve humora. Ova komedija postavljena je šezdesetih godina, no i danas se u režiji Marija Kovača doima svježom zbog vječne problematike muško-ženskih odnosa, sofisticiranog humora i vješto integriranih elemenata filmske i pop kulture.

Foto: Dani satire

Redatelj: Mario Kovač

Scenograf i kostimograf: Davor Prah

Autor glazbe: Tomislav Babić

Igraju:

Allan Felix: Robert Pehar

Linda Christie: Angela Bulum

Dick Christie: Ivan Skoko

Humphrey Bogart: Ivo Krešić

Nancy: Jelena Kordić Kuret

Sharon: Nikolina Marić

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.