BLANC & NOIR

Vrhunske glazbenice iz Turske nastupaju u Hrvatskom glazbenom zavodu

Foto: Promo
Vrhunske glazbenice iz Turske nastupaju u Hrvatskom glazbenom zavodu
22.02.2019.
u 16:41
Ove su pijanistice živi dokaz da mješavina crne i bijele boje ne mora nužno rezultirati blagim sivim. Dapače, njihove su glazbene interpretacije šarolike i bogato nijansirane u jedan glazbeni entitet.
Pogledaj originalni članak

Koncert dvije vrhunske glazbenice – Yudum Çetiner i Selin Şekeranber, koje nastupaju pod imenom „Blanc & Noir“, održat će se 13.ožujka 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Ove su pijanistice živi dokaz da mješavina crne i bijele boje ne mora nužno rezultirati blagim sivim. Dapače, njihove su glazbene interpretacije šarolike i bogato nijansirane u jedan glazbeni entitet.

U svojim djelima kombiniraju tradicionalnu tursku narodnu glazbu sa zapadnim harmonijama i skladateljima poput Fazila Saya, Aşıka Veysela, Schuberta i Piazzolle.

Umjetnice su sudjelovale na brojnim, svjetski poznatim, glazbenim festivalima, kao što su Međunarodni sveučilišni glazbeni festival (FIMU) u Francuskoj, Međunarodni festival kulture, umjetnosti i glazbe Marsyas u Turskoj, Bosch Festival mladih klasika u Istanbulu, Tallinn Music Festival u Estoniji i mnogi drugi.

Iza sebe imaju objavljena i dva albuma „The Essence of Piano Duo” i „HANDS“.

Svoje ulaznice za koncert „Blanc & Noir“ po cijeni od 50 kuna, možete kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda (Gundulićeva 6-6a) od ponedjeljka do petka između 11–13 sati i 18–20 sati. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta, moći će se kupiti sat vremena prije početka.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.