etno

Vokalni sastav Čipkice i etnobend Kololira zatvaraju Nebo

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Vokalni sastav Čipkice i etnobend Kololira zatvaraju Nebo
19.10.2014.
u 13:30
Vokalnu grupu Čipkice osnovala je renomirana hrvatska etnoglazbenica Lidija Dokuzović, dok u grupi Kololira nastupaju Dunja Knebl, Danijel Maoduš, Hrvoje Ban i Martin Turšić
Pogledaj originalni članak

U polukružnoj dvorani Teatra ITD u subotu, drugog dana etnofestivala Nebo, na programu je nastup etnogrupe Čipkica i etno (hurdy-gurdy) grupe Kololira (na slici). Čipkice, koje vodi solist ansambla Lado Krunoslav Šokac, nastupaju u 20.30, dok će grupa Kololira nastupiti u 21.30 sati. Nakon njihova nastupa na programu je festivalski session.

Vokalnu grupu Čipkice osnovala je 2008. godine renomirana hrvatska etnoglazbenica Lidija Dokuzović. Zbor je izniknuo iz radionice sevdaha, a izvodi tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Veliku popularnost stekao je uspješnim nastupom u HTV-ovoj emisiji Do posljednjeg zbora.

U grupi Kololira nastupaju Dunja Knebl, Danijel Maoduš, Hrvoje Ban i Martin Turšić. Album prvijenac Kololire "Tamo doli", koji je ujedno dvanaesti album Dunje Knebl, dobio je laskave recenzije kritičara, a pjesma s albuma "Čula jesam" već se našla na kompilaciji čuvenog britanskog world music časopisa fRoots u dvobroju za siječanj/veljaču 2014.

Na zagrebačkom festivalu Nebo do sada je nastupilo više od 250 glazbenika iz dvadesetak zemalja, a među njima su bili i Djivan Gasparyan, Mari Boine, Dragan Dautovski, teta Liza, Yungchen Lamo... 

>> Dunja Knebl nastupa uz novi band Kololira u Maloj sceni

>> 'Ethno Croatia on the Road' na 25. Brodskom glazbenom ljetu

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.