Dani hrvatskog filma

Usprkos recesiji, u 2010. snimili više od 200 kratkih i dugih filmova

Foto: ''
Usprkos recesiji, u 2010. snimili više od 200 kratkih i dugih filmova
17.03.2011.
u 13:54
Prošle je godine prijavljen rekordni 371 film, a ove godine prikazat će se ukupno 115 filmova
Pogledaj originalni članak

U Studentskom centru u Zagrebu od 4. do 9. travnja održat će se 20. dani hrvatskog filma, na koje su ove godine prijavljena ukupno 232 naslova. Znatan je to pad od prošlogodišnjeg rekordnog 371 prijavljenog filma, ali pokazuje da su domaći autori i u financijski teškim uvjetima spremni isporučiti nove radove.

Ovogodišnji programski selektori su Danilo Šerbedžija za igrani film, Tomislav Čegir za dokumentarni film, Darko Kreč za animirani film, Damir Čučić za eksperimentalni film, Ilko Čulić za namjenski film i glazbene spotove. Umjetnički savjetnik je filmski kritičar Dean Šoša

Na festivalu će biti prikazano 115 naslova – 17 igranih, po 16 dokumentarnih i animiranih, 15 eksperimentalnih, 26 namjenskih i 25 glazbenih spotova. 

Sve informacije o Danima možete naći na njihovim web stranicama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.