Koncert u Lisinskom

U Plavoj oktavi gostuje veliki austrijski maestro Leopold Hager

Foto: arhiva VL
U Plavoj oktavi gostuje veliki austrijski maestro Leopold Hager
07.03.2011.
u 16:40
Za prvo od dva gostovanja uz Zagrebačku filharmoniju odabrao je jedan od najvećih glazbenih izazova - veliku i veličanstvenu Devetu simfoniju bečkog majstora Gustava Mahlera
Pogledaj originalni članak

Nakon sjajnog maestra Kazushija Ônoa u recentnoj sezoni Zagrebačke filharmonije nastavlja se serija gostovanja velikih dirigenata i izvedbi najvećih djela simfonijske glazbe. Tako će svi ljubitelji glazbe u petak, 11. ožujka, u sklopu Plave oktave, moći slušati Zagrebačku filharmoniju pod dirigentskom palicom velikoga austrijskog dirigenta Leopolda Hagera.

Vodio je najveće orkestre Mainza, Linza i Kölna, Freiburga, Salzburga i Luksemburga, bio je šef-dirigent Volksopere u Beču i gostovao u najvećim glazbenim centrima svijeta, proslavio se mnogim izvedbama, a posebice onim djela Felixa Mendelssohna i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Za prvo od dva gostovanja uz Zagrebačku filharmoniju odabrao je jedan od najvećih glazbenih izazova – veliku i veličanstvenu Devetu simfoniju bečkog majstora Gustava Mahlera.

DNEVNO PROĐE VIŠE OD 200 VLAKOVA

Kolodvor najprometnije trase napokon ide u obnovu: Mijenjaju se krov, fasada, čekaonica, ugrađuje se i klima

Da je kolodvoru itekako potrebna rekonstrukcija, pokazuju i podaci prema kojima je pružna dionica Sesvete – Dugo Selo zapravo trasa s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Hrvatskoj, ističu u HŽ Infrastrukturi. Njome dnevno prođe više od 200 vlakova, od čega 140 putničkih, a ondje se spajaju i dva glavna pružna pravca, onaj koji vodi do Mađarske te drugi koji povezuje Sloveniju i Srbiju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.