Premijera

U Osječkom HNK priprema se moderna "Škola za žene"

U Osječkom HNK priprema se moderna "Škola za žene"
28.01.2020.
u 15:33
Pogledaj originalni članak

Komedija „Škola za žene” Jeana-Baptiste Poquelina Molièrea, u režiji Nikole Zavišića, bit će premijerno izvedena u petak, 31. siječnja u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, najavili su u utorak na konferenciji za novinare u tome kazalištu.

Predstava je drugačija, neobična, doista je redatelj napravio veliki iskorak, u njoj je velika doza humora, a s druge strane propituje čitav niz problema s kojima se žene susreću u društvu”, rekla je intendantica osječkog HNK-a Dražena Vrselja.

Ravnateljica Drame osječkog HNK Petra-Bernarda Blašković ocijenila je kako je izbor ovog teksta i redatelja predstave „zanimljiva dobitna kombinacija” zato što Zavišića voli i mlađa publika, a njegov pristup teatru je „ono o čemu sanja svaka kazališna kuća”.

„To je od ključne važnosti kada se radi predstava po kontroverznom tekstu kao što je ovaj”, zaključila je Blašković.

Redatelj Zavišić kazao je kako u predstavi ima niz komičnih situacija i songova.

"Vrlo smo eklektični u izrazu, u predstavi imamo parodiju na operetu i operu, mjuzikl i dramske scene koje su poetske i plesne, imamo i commediu dell'arte i plesni teatar, utkali smo u predstavu svoje cjelokupno umjetničko iskustvo. Uvjeren sam da će publika voljeti gledati ovako eklektičnog Moliera koji nije tradicionalan”, rekao je Zavišić.

Scenografiju predstave potpisuje Igor Vasiljev, dramaturginja je Dora Golub, kostimografkinja Suna Kažić, scenski pokret i koreografija Maja Huber a skladatelj i oblikovatelj zvuka je Willem Miličević. U predstavi glume Ivan Ćaćić (Arnolphe), Antonia Mrkonjić (Agnès), Antonio Jakupčević (Horace), Sandra Lončarić (Chrysalde), Mario Rade (Enrique/Zakon), Jasna Odorčić (Oronte/Slučaj), Duško Modrinić (Alain) i Selma Mehić (Georgette).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.