Giselle

U nedjelju 23. siječnja novi prijenos baleta iz slavnog Boljšoja

Foto: arhiva VL
U nedjelju 23. siječnja novi prijenos baleta iz slavnog Boljšoja
11.01.2011.
u 10:52
Zagrepčani vole balet. Karte za prvi izravni prijenos iz teatra Boljšoj unatoč cijeni od 95 kuna razgrabljene su u dva dana, a uoči drugog prijenosa Movieplex Centar Kaptol najavljuje prijenos u dvije ili više dvorana
Pogledaj originalni članak

Zagrepčani obožavaju balet. Dokazali su to u prosincu prošle godine kada su u samo dva dana razgrabiti karte za prvi prijenos baleta iz slavnog teatra Boljšoj. Bila je to izvedba blagdanskog Orašara, a cijena ulaznice bila je visokih 95 kuna.

Uskoro će biti i drugi prijenos,a zbog velika interesa iz Movieplex Centra Kaptol najavljuju da će balet prenositi u dvije ili čak tri dvorane, jer ovog su puta na programu prave poslastice bijelog baleta. U nedjelju 23. siječnja  prenosi se Class concert, balet u jednom činu na glazbu Alexandra Glazunova, Anatolyja Lyadova, Antona Rubensteina i Dmitryja Šostakovića u koreografiji  Asafe Messerera, te Giselle, balet u dva čina (na slici)

Ova verzija Giselle  donosi kombinaciju nove koreografije  Yurija Grigorovicha i  originalne verzije  koju su za ovaj poularni balet koreografirali Jean Coralli, Jules Perrot i  Marius Petip.

Ova zanimljiva baletna večer traje 2 sata i 50 minuta sa stankom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.