recesija u kazalištima

U hrvatskim kazalištima lani 5,1 posto manje posjetitelja

Foto: arhivska fotografija
U hrvatskim kazalištima lani 5,1 posto manje posjetitelja
12.01.2010.
u 13:10
Iako se kazalištarci vole pohvaliti da kriza nije smanjila broj gledatelja, podaci Državnog zavoda za statistiku ih demantiraju. U prošloj sezoni broj broj gledatelja pao je čak 5,1 posto.
Pogledaj originalni članak

Iako se kazalištarci vole pohvaliti da kriza nije smanjila broj gledatelja, podaci Državnog zavoda za statistiku ih demantiraju. U prošloj sezoni 2008./09. broj predstava pao je 1,2 posto, a broj gledatelja čak 5,1 posto.

Tako su hrvatska kazališta ostala bez 85.626 gledatelja, što nije alarmantno, ali može zabrinuti. Posjetitelja je ipak bilo 1,580.788. No, u isto je vrijeme broj angažiranog osoblja u profesionalnim teatrima porastao sa 945 u pretprošloj sezoni na čak 1121 u prošloj sezoni! U svim kazalištima izvedeno je 877 djela, od čega je 475 domaćih autora, odnosno 54 posto. Broj posjetitelja na koncertima profesionalnih orkestara i ansambala je u porastu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.