Goran Trbuljak

Trbuljakov povratak na početak izlaganja u Galeriji SC-a

Foto: foto Damir Žižić
Trbuljakov povratak na početak izlaganja u Galeriji SC-a
15.06.2011.
u 17:58
Izložba "Star, ćelav i još uvijek netalentiran, tražim svoja prava ne agresivno, a ni mirno" bit će otvorena do 21. lipnja
Pogledaj originalni članak

Četrdeset godina nakon prvog izlaganja u Galeriji SC 1971. godine Goran Trbuljak ponovno se vraća u ovaj izlagački prostor izložbom "Star, ćelav i još uvijek netalentiran, tražim svoja prava ne agresivno, a ni mirno". U četvrtak, 16. lipnja, u 18 sati će u Galeriji govoriti o svojim izlagačkim počecima, ali i o trenutačnom radu koji njegovim kontinuiranim djelovanjem čine neraskidivu idejnu cjelinu. Pozivamo vas da se pridružite dijalogu, kaže  Ana Suntešić, zadužena za odnose s javnošću u Kulturi SC-a..

– Biti u sredini, a ne na ekstremnoj poziciji je zdravije. Biti u kategoriji genija jednako je devijantno i podložno nerazumijevanju kao i biti u kategoriji s drugog kraja te skale, recimo, idiota ili debila. Možda je stoga tako često zbunjujuće pokušati odrediti što je što. Je li, na primjer, neko remek-djelo genijalno ili potpuno debilno.

Mi u sredini smo uvijek jasni. Naša je pozicija ona za koju se kaže, kao i za naše radove: »Nije loše, ali daleko od dobrog«. To je samo to, jednostavna sredina, tu nema dileme i zabune. No onda, ako smo tako razumljivi, čisti, jasni, jednostavni, nedvosmisleni, ne cinični, ne ironični, ne samoironični, ne lijepi i ne ružni, zašto nismo više zastupljeni u medijima ili raznim izložbama? Naše mediokritetstvo zaslužuje ravnopravan tretman. Smatramo da je došao trenutak da si pravo na ravnopravnost s onim dobrim i onim lošim umjetnicima možemo izboriti demokratskim putem. Nikako ne nasilnom akcijom, što ionako nije u našoj, već u prirodi nekih – na ovoj postojećoj skali – ekstremnijih grupa. Zato sada tražimo svoje mjesto svugdje gdje su do sada postojala mjesta rezervirana samo za dobre i loše umjetnike. Počnimo s raznim izložbama – piše u tekstu Odbora internacionalne lige za prava umjetnika mediokriteta (AKILPUM).

Izložba Gorana Trbuljaka otvorena je do 21. lipnja 2011., radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.