FESTIVALI

The XX, Friendly Fires, The Notwist i Digitalism na Terraneu

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
The XX, Friendly Fires, The Notwist i Digitalism na Terraneu
28.02.2012.
u 22:23
Drugo izdanje Terraneo festivala održat će se od 7. do 9. kolovoza u Šibeniku.
Pogledaj originalni članak

Terraneo festival objavio je prve potvrđene bendove koji će nastupiti na drugom izdanju festivala od 7. do 9. kolovoza. U Šibenik između ostalih stižu The XX, Friendly Fires, Digitalism i The Notwist. A domaće snage zasad predvode Elemental, Dječaci, Gatuzo i Golem.

The XX su 2009. izdali debi album jednostavnog naziva xx, kojeg su snimali noću u maloj garaži i sami producirali, ali album je odmah osvojio kritičare i 2010. donio im prestižnu britansku glazbenu nagradu Mercury Prize za najbolji britanski i irski album. The xx nastao je iz ljubavi prema mračnom zvuku sintisajzera 80-ih, snažnom beatu i sjaju američkog R&B-ja, a njihov je zvuk spoj prigušenih vokala, minimalističkih aranžmana i zavodljivih melodija.

Friendly Fires je mladi engleski trojac čiju se glazbu može opisati kao spoj indietronike, electra, ili pak disco-punka. Istoimenim prvim albumom, izdanim 2008. godine, zaradili su nominaciju za prestižnu britansku glazbenu nagradu, Mercury Prize, i postigli dvostruku zlatnu tiražu u Velikoj Britaniji, dok su dvije godine kasnije, na Brit Awardsima, nominirani za najbolji novi bend kao i za najbolji bend u Velikoj Britaniji.

The Notwist i Digitalism su već poznati domaćoj publici, sa zabilježenim nastupima Notwista na Žednom uhu, te odličnog rasplesanog nastupa Digitalisma lani u zagrebačkoj Tvorici.

Cijeli popis prvih potvrđenih bendova:
The XX
Friendly Fires
The Horrors
The Ting Tings
The Notwist
Digitalism
Swans
Anna Calvi
The Very Best
Future Islands
Elemental
Dječaci
Golem
Gatuzo

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.