Super Uho festival

The National se vraćaju u Šibenik

Foto: Borna Filić/PIXSELL
The National se vraćaju u Šibenik
04.05.2014.
u 13:37
Sada već velike zvijezde The National opet se vraćaju u Hrvatsku gdje obožavaju nastupati.
Pogledaj originalni članak

Veliki miljenici hrvatske publike The National, američki bend koji je od mitskog nastupa pred šačicom ljudi u zagrebačkom KSET-u prešao put do statusa jednih od najvećih zvijezda modernog rocka, vraća se u našu zemlju.

Nastupit će na prvom Super Uho festivalu u Šibeniku koji organizira Mate Škugor, čovjek koji stoji iza brenda Žedno uho i koji je praktički odgojio zagrebačku indie publiku mlađe generacije. Škugor novi festival pokreće na istom mjestu na kojem je 2011. pokrenuo Terraneo, na kojem je The National također svirao i koji je nakon dvije uspješne festivalske godine prepustio drugima. Oni su njegov glazbeni smjer skrenuli prema konfekcijskom mainstreamu, što je razočaralo velik dio publike, a potom su objavili da se Terraneo ove godine ni neće održati.

To je otvorilo dobar prostor za prvo izdanje Super Uha, čije je trenutačno najjače potvrđeno ime The National, a najavljeni su i psihodelični Rose Windows iz SAD-a, makedonski postpunkeri Bernays Propaganda te kalifornijska kantautorica Chelsea Wolfe.

Od domaćih izvođača zasad su tu zagrebački Seven that Spells, After je Bolji Od Partyja i Diskodelija iz Šibenika. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.