Novi uspjeh

The Bambi Molestersi objavili dvostruki DVD i koncertni film

Foto: arhiva VL
The Bambi Molestersi objavili dvostruki DVD i koncertni film
14.12.2011.
u 20:30
“A Night in Zagreb” rezultirao je fascinantnim audiovizualnim kolažem u kojemu se s malo (ili ništa) riječi postiže maksimalan učinak, čemu su pridonijeli i renomirani gosti
Pogledaj originalni članak

Teško je sjetiti se sastava koji je unutar razmjerno skučenog žanra učinio toliko mnogo: hvalospjevi svjetske kritike u najrenomiranijim publikacijama (Independent, Uncut, Pitchfork), vrlo solidne naklade izvan granica Hrvatske, nastupi na specijalističkim stranim radijskim i televizijskim postajama, i rečenica Petera Bucka (gitarista R.E.M.-a) protiv koje ni danas ne možete naći protuargumente: “The Bambi Molestersi najbolji su surf-rock bend na svijetu”.

Jedan od uvjerljivijih dokaza za tu tvrdnju ovih dana stiže u formi novog dvostrukog live albuma i koncertnog DVD filma “A Night in Zagreb”, koji će znatiželjnim fanovima biti dostupan i putem projekcije na velikom platnu – u Movieplexu u Zagrebu (Centar Kaptol) te Cineplexxu u Splitu (City Centre One) 19. prosinca u 20 sati.

Sjajna noć u &TD-u

No kad se promotivna prašina slegne, za povijest ostaje paket od dva audio CD-a i DVD sa snimkama zabilježenim na izvrsnom nastupu održanom potkraj ožujka u zagrebačkom Teatru &TD. Njemačkog underground redatelja Marca Littlera pritom je zapao “logičan”, no nimalo lak zadatak – uloviti i sažeti ionako filmične vibracije koje emitira njihova glazba.

Da stvar bude zanimljivija, kako im je karijera odmicala, sisačka četvorka početnu je surf estetiku dodatno nadograđivala elementima americane, indie-rocka, opskurnog garažnog protopunka šezdesetih i – možda ponajviše – morriconeovskom ugođajnošću. Stoga je “A Night in Zagreb” rezultirao fascinantnim audiovizualnim kolažem u kojemu se s malo (ili ništa) riječi postiže maksimalan učinak, čemu su pridonijeli i renomirani gosti. Klavijature Luke Benčića (iz My Buddy Moose), puhačka sekcija “Soldiers of Love”, te stari prijatelj i suradnik Chris Eckman iz američkog sastava The Walkabouts zvuk i sliku učinili su uzbudljivijom, nadograđujući okosnicu neočekivanim aranžmanskim detaljima.

Film noir za svakoga

Doda li se tome niz ukusno ukomponiranih, mahom primjereno “zatamnjenih” kadrova snimljenih izvan pozornice na pomno odabranim zagrebačkim lokacijama (kojima je ispresijecana snimka koncerta), ukupan dojam doista opravdava medijsku buku koja se podigne svaki put kad se Lada, Dalibor, Dinko i Hrvoje odluče na akciju. Film noir za svačije uši.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.