Ciklus "Šalji dalje"

Talentirana studentica Tara Stanić izlaže u Laubi

Foto: Facebook/Lauba
Talentirana studentica Tara Stanić izlaže u Laubi
09.02.2022.
u 10:25
U četvrtak 10. veljače u Laubi se u sklopu ciklusa u sklopu kojeg se mladi autori predstavljaju publici, otvara izložba Tare Stanić.
Pogledaj originalni članak

Izložbeni ciklus "Šalji dalje" Kuće za ljude i umjetnost Lauba, u okviru kojega se mladi autori imaju priliku predstaviti publici, nastavlja se u četvrtak, 10. veljače, izložbom "Samo snovi" Tare Stanić.

Iz Laube napominju da umjetnica kroz grafiku, ilustraciju, strip i slikarstvo istražuje groteskno, fantastično, otuđenost i samoću, a koristeći naraciju, imaginarna čudovišta i područje snova spaja neobično, jezovito i duhovito. Umjetnica sama kaže da je fascinirana načinom na koji se snovi isprepliću, koliko su detaljni i živi u svojoj nestvarnosti te ih zapisuje kako bi spriječila da iščeznu iz sjećanja. Inspiraciju crpi iz njihove prividne nepovezanosti, značenja, vlastitih misli, dijaloga, te bizarnosti.

– U ovim radovima prenosim vlastite snove u stvarnost fokusirajući se na atmosferu i emociju koju sam imala u tom trenutku – napomenula je u najavi izložbe.

Tara Stanić rođena je 1998. godine u Zagrebu, gdje je završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Studentica je druge godine diplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku likovne kulture, smjer grafika u klasi profesora Igora Čabraje. Sudjelovala je na grupnim izložbama u Zagrebu i Antwerpenu, gdje je 2019. boravila u sklopu Erasmus+ programa. (2019.). Ulaz na izložbu je besplatan, a otvorena je do 23. veljače, radnim danom od 9 do 17 sati.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.