KINOPREMIJERA

'Tajni snovi jedne šopingholičarke' uskoro u kinima

16.02.2009.
u 20:06
Pogledaj originalni članak

Nova komedija pod nazivom "Confessions of a Shopaholic" ili, kako je kod nas prevedeno, "Tajni snovi jedne šopingholičarke" u našim se kinima počinje prikazivati 19. veljače. Redateljske palice prihvatio se P.J. Hogan, poznat po režiji filma "Moj dečko se ženi", dok glavne uloge tumače Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack i John Goodman.

Radnja ovog filma odvodi nas u glamurozni svijet New Yorka, gdje živi Rebecca Bloomwood, bezbrižna djevojka kojoj dobro, pa možda čak i predobro, ide kupovanje. Ona sanja o poslu u svojemu omiljenom modnom časopisu, no nikako joj ne polazi za rukom dobiti priliku.

No, dogodi se navjerojatna stvar i Rebbecca dobije posao kolumnistice u financijskom časopisu koji izdaje ista izdavačka kuća. Kad joj se snovi konačno počnu ostvarivati, ona poduzima još urnebesnije i ekstremnije korake kako bi spriječila da njezina prošlost uništi njezinu priliku za budućnost.

(p.s)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr