Tribina

Što vampiri i netopiri rade u hrvatskoj književnosti

Foto: arhiva VL
Što vampiri i netopiri rade u hrvatskoj književnosti
23.09.2010.
u 13:45
Živimo u svijetu u kojem nas stalno plaše nekim magijama, urocima, vračanjima, gatanjima te stoga tribina Društva hrvatskih književnika postavlja pitanje: Koliko ima fantastike u suvremenoj hrvatskoj književnosti?
Pogledaj originalni članak

Maleni čarobnjaci koji su pokorili svijet, vampiri i vukodlaci (na slici scena iz "Sumrak sage") za kojima uzdišu tinejdžerke cijelog svijeta... Živimo u vremenima kada su upravo takvi likovi (uz obilje anđela) recept za velike književne naklade i rekordne filmske zarade.

Živimo u svijetu u kojem nas stalno straše nekim magijama, urocima, vračanjima, gatanjima, a lažni egzorcisti obećavaju nam smiraj i zarađuju na strahovima. Fantastika se širi kao magla i stoga tribina Društva hrvatskih književnika postavlja pitanje: Koliko ima fantastike u suvremenoj hrvatskoj književnosti? Tribina nazvana Vampiri i netopiri u hrvatskoj književnosti održat će se u ponedjeljak, 27. rujna, u podne, a sudjeluju Boris Perić, književnik, autor romana "Vampir"; Denis Peričić, književnik, autor romana "Netopir"; Stjepo Martinović, književnik, istraživač vampirskih legendi u okolici Dubrovnika.    

Voditeljica Tribine DHK je Lada Žigo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.