Premijera Tvornice lutaka

Stiže zagrebački Tarzan za moderne klince

Foto: Petar Glebov/PIXSEL
Stiže zagrebački Tarzan za moderne klince
22.11.2018.
u 15:45
U režiji Petre Radin uživat će i roditelji kojima neće pasti na pamet da djecu čekaju na kavi
Pogledaj originalni članak

Nakon Popaja, prof. Baltazara i Čudesne šume, Kazalište Tvornica lutaka postavlja na kazališne daske novog junaka – Tarzana.

Praizvedba Tarzana u režiji Petre Radin je 24. studenog u subotu u 11 sati u Histrionskom domu u Ilici 90.
Glume Ana Magud, Josip Brakus i Filip Detelić, a glazbu je napravio Matej Meštrović.
Tarzan je osobito važan lik zbog toga što simbolizira izdržljivost, upornost preživljavanja i hrabrost - sve vrijednosti potrebne u odrastanju. Asocira prirodu i divlji životinjski svijet kao prijateljski na način koji je osobito značajan u današnjem urbaniziranom, skučenom i sivom svijetu. Tarzan ostaje vječni simbol prijateljstva s prirodom i dobrote u odnosu sa životinjama koje mi danas trebamo zaštititi od izumiranja.

Odrastanje uz Tarzana prati već generacije djedova i baka te roditelja, a danas i nove generacije djece koja odrastaju uz računala u virtualnom svijetu i upravo zbog toga Tarzan daje put u ljudskost, stvarnost, u vječnost simbioze prirode i čovjeka. 

U predstavi susrećemo slona, lava, geparda, zmiju i čimpanzu Čitu te s njima uranjamo u najdublje tajne džungle i životinjskog svijeta. Jane i Tarzan otkrivajuneki novi jezik, jezik ljubavi i prijateljstva. 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
Danijel2
09:15 23.11.2018.

Bravo za predstavu ! Bravo i pozitivi !