Kreslin pjesnik

Slovenski kantautor Vlado Kreslin ima zbirku na hrvatskom jeziku

Foto: arhiv vl
Slovenski kantautor Vlado Kreslin ima zbirku na hrvatskom jeziku
15.12.2010.
u 13:58
Ugledni slovenski kantautor Vlado Kreslin odnedavno ima zbirku poezije i na hrvatskom jeziku. Zagrebački Dominović u prijevodu Gorana Filipija objavio je Kreslinovu zbirku "Prije nego otvoriš oči"
Pogledaj originalni članak

Uza Zorana Predina, Vlado Kreslin zasigurno je najpopularniji slovenski glazbeni umjetnik u Hrvatskoj. Taj osebujni Prekmurac kojem su preci imali krčmu u međimurskom Prelogu surađivao je s brojnim hrvatskim umjetnicima, čest je gost hrvatskih glazbenih pozornica, a odnedavno na hrvatskom jeziku ima i knjigu poezije.

Riječ je o knjizi "Prije nego otvoriš oči" koju je objavila zagrebačka naklada Dominović, a Kreslinove pjesme na hrvatski je preveo Goran Filipi. Zbirka je već predstavljena na Sajmu knjiga i autora u Puli, a bit će predstavljena i u Zagrebu. Kreslin je u Sloveniji objavio tri zbirke poezije i dvadeset albuma, a pisao je i glazbu za kazališne predstave i film.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.