"Muha u ateljeu Ivana Kožarića"

Slikovnica posvećena Ivanu Kožariću, dar je za njegov 99. rođendan

Foto: pixsell
Ivan Kožarić
10.06.2020.
u 13:58
Tekst slikovnice napisala je Sanja Lovrenčić, ilustracije izradio Dominik Vuković, a radnjom prati Kožarića od djetinjstva do danas i spominej nejgove kultne skulpture
Pogledaj originalni članak

Slikovnica "Muha u ateljeu Ivana Kožarića" za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković bit će predstavljena danas, u srijedu, pokraj Kožarićeve skulpture "Oblik prostora XXIII" na platou Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).

Predstavljanjem slikovnice nastale u suradnji MSU Zagreb i izdavačke kuće Mala zvona obilježava se 99. rođendan velikog umjetnika Ivana Kožarića.

Kratki zapis Ivana Kožarića "Čujem zuj muhice: približava se ljeto!" nadahnuo je književnicu Sanju Lovrenčić da napiše priču o ulasku muhice u muzej, u Kožarićev netom premješteni "zamotani atelje". Autor ilustacija, akademski slikar Dominik Vuković svojim je crtačkim rukopisom prenio atmosferu ateljea, predstavio velikog, ali i malog Kožu, njegove mnogobrojne skulpture i omiljene motive poput grada ili zagrebačkog neba put kojega neobična družina kreće na krilima Rijetke Ptice.

Nakon nedavno objavljene slikovnice posvećene slikarici Slavi Raškaj te priče o Malom zecu njemačkog dadaističkog umjetnika Kurta Schwittersa, slikovnica posvećena Ivanu Kožariću još je jedno izdanje Malih zvona posvećeno velikanima likovnih umjetnosti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.