umjetnička akcija

Pussy Riot za Putinov rođendan ukrasili vladine zgrade LGBT zastavama

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
08.10.2020.
u 11:56
Ruska aktivistička organizacija Pussy Riot izvela je umjetničko protestnu akciju za 68. rođendan Vladimira Putina u srijedu, 7. listopada, izvjesivši na pet vladinih zgrada LGBT zastave.
Pogledaj originalni članak

Ruska aktivistička organizacija Pussy Riot izvela je umjetničko protestnu akciju za 68. rođendan Vladimira Putina u srijedu, 7. listopada. Na pet su najvažnijih zgrada ruske vlade, zgrade Savezne sigurnosne službe Ruske Federacije (FSB), Ureda predsjednika, Ruskog Vrhovnog suda, Ministarstva kulture i policijske postaje u četvrti Basmanny, izvjesili zastave duginih boja LGBTQ+ pokreta. 

Branislav Glumac

Naši političari su bolesni narcisi. Plenkoviću samo fali misna kapica, a Milanović je u mužjačkom klimakteriju

Naš je ugledni pisac Branislav Glumac jučer predstavio svoju novu knjigu “Iza ugla, ogledalo” u izdanju VBZ-a. Žanrovski raznorodna, dupkom puna njegovih sjećanja na legendarna imena naše umjetnosti, ona je, kaže sam autor – eksperimentalna, žanrovski miks nadrealizma, tradicionalizma i realizma. Porazgovarali smo s njim i o tome, ali i o životu u današnjem dobu, izazovima starosti i trima najvažnijim stvarima – rođenju, ljubavi i smrti.

- Pussy Riot čestita Putinu njegov 68. rođendan, a dugine zastave odabrali smo za naš poklon kao simbol ljubavi i sloboda koje nam nedostaju - poručili su iz Pussy Riota. 

Maria Alyokhina iz organizacije Pussy Riot za britanski The Independent izjavila je kako su uspjeli zavarati zaštitare odjeveni u odore iz službe održavanja.

- Rekli smo im da smo zaduženi za rođendanske dekoracije. Bilo je urnebesno, ali poruka je veoma ozbiljna. Ne možeš pobijediti tako da zabraniš ljubav - rekla je. 

"U Rusiji nikada neće biti restrikcija na temelju nečije orijentacije", citirali su Putinovo obećanje u svojoj objavi Pussy Riot. No, u isto vrijeme, tvrde, vlada je ubijala homoseksualce u Čečeniji, provodila transfobne zakone, sudski gonila očeve djece koju su rodile surogat majke. 

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

- Kako bi natjerali ljude da glasaju za promjene u Ustavu koje su dozvolile da Putin ostane na vlasti, vlada je dijelila stravične propagandne homofobne videe kojima su pokušali uvjeriti građane da je djeci gore živjeti u istospolnim obiteljima nego u sirotištima - napisali su. 

Iz Pussy Riota od Putina i Vlade Ruske Federacije ovom akcijom zahtijevaju da istraže ubojstva i otmice homoseksualaca, lezbijki i transrodnih osoba u Čečeniji, izglasaju zakon protiv diskriminacije na osnovi roda i seksualne orijentacije, legaliziraju istospolna partnerstva, prestanu oduzimati djecu istospolnim obiteljima i ukinu zakon koji zabranjuje tzv. LGBT propagandu. Traže i da se 7. listopada proglasi Danom vidljivosti LGBT osoba. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.