Ne propustite

Priča o odrastanju, ljubavi i nezaboravnim avanturama

Foto: VL
Priča o odrastanju, ljubavi i nezaboravnim avanturama
21.11.2016.
u 15:46
Roman popularnog autora Johna Greena donosi nam priču o neobičnom prijateljstvu između divlje Margo i stidljivog Quentina
Pogledaj originalni članak

John Green, omiljeni autor mlađe populacija, donosi nam romane prepune lucidnih dijaloga, klimavih autoriteta, povremenog pijančevanja, prvih, krhkih ljubavi i srceparajućih zapleta. Green je svojim romanima najavio novo zlatno doba suvremene, realistične teen fikcije koja je preuzela vodstvo nad knjigama o mladim čarobnjacima, svjetlucavim vampirima i distopijskim heroinama, koja je trajala više od desetljeća.Gotovo svi Greenovi romani su se našli na ljestvici najprodavanijih naslova New York Timesa, a po mnogima se snima, ili je već snimljen, film.

Jedna od njegovih najpopularnijih knjiga je roman Gradovi na papiru. To je priča o odrastanju protagonista, Quentina "Q" Jacobsena u kojem sa svojim prijateljima traga za misterioznom i mušićavom Margo Roth Spiegelman.

Quentin Jacobson od djetinjstva je zaljubljen u lijepu i pomalo divlju Margo Roth Spiegelman, no ona je za njega oduvijek bila zagonetka: nitko nije bio tako hrabar i odlučan kao ona, ali nitko ne bi iznenada postao tako hladan i nepristupačan. Ništa se nije promijenilo ni kada su poodrasli.

Stidljivom Quentinu preostalo je jedino da živahnu i školskim legendama ovjenčanu Margo obožava izdaleka.

Tako je bilo sve dok mu jedne večeri nije zakucala na prozor i zatražila da s njom pođe u cjelonoćnu osvetničku akciju. Nije ju mogao odbiti. U jednoj noći Quentin odbacuje sve svoje strahove i postaje dio Margoina univerzuma. Nakon te sasvim otkvačene i nezaboravne zajedničke noći Margo već sutradan nestaje. Da bi je pronašao, Quentin mora svoj život postaviti naglavce i slijediti tragove koje je Margo ostavila i za koje vjeruje da će ga odvesti k njoj. Uvijek enigma, Margo za Quentina sada postaje misterij i sve se jasnije nameće pitanje: Tko je prava Margo?

U prodaji na svim kioscima za samo 49,90 kn. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr