Tamna strana mjeseca

Preminuo autor kultne naslovnice albuma Pink Floyda

Foto: Arhiva
Preminuo autor kultne naslovnice albuma Pink Floyda
19.04.2013.
u 12:51
Ove godine obilježava se punih četrdeset godina od izlaska kultnog albuma Pink Floyda
Pogledaj originalni članak

Ove godine obilježava se četrdeset godina od izlaska kultnog albuma Pink Floyda \"The Dark Side of the Moon\". Autor njegove slavne naslovnice Storm Thorgerson, preminuo je u 69. godini života, prenosi BBC.

Originalno objavljena 1973. godine, naslovnica albuma Tamna strana mjeseca postala je mitska točka pop kulture, što je bio rezultat želja Floyda da dizajn bude \"jednostavan i odvažan\". Thorgerson je bio prijatelj iz djetinjstva članova benda, zatim je postao njihov glavni dizajner, stvorivši niz kracija koje su pljenile pažnju. Njegovi radovi krasili su naslovnice Led Zeppelins, Peters Gabriels i Musea.  

Thorgerson je karijeru započeo kao član Hipgnosisa, britanske skupine dizajnera, koja je stvorena 1960-ih, a njegov karakterističan stil učinio ga je jednim od najprepoznatljivijih umjetnika. Dave Guilmour, pjevač Floyda, kaže kako je Thorgersonov rad bio neraskidiv sa radom Pink Floyda.

- Upoznali smo se u ranim tinejdžerskim godinama. Uvijek je bio najglasniji, prštao od ideja i entuzijazma. Otad se nije puino promijenio - rekao je Guilmor.

>>40 godina jednog od najvećih albuma u povijesti rocka


ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.