Knjiga o Mihaliću

Predstavljanje prve knjige novih Stoljeća hrvatske književnosti

Foto: arhivska slika
Predstavljanje prve knjige novih Stoljeća hrvatske književnosti
07.06.2010.
u 13:00
U zagrebačkoj Palači Matice hrvatske u utorak, 8. lipnja u podne bit će predstavljena prva knjiga iz novog ciklusa Stoljeća hrvatske književnosti posvećena pjesniku Slavku Mihaliću. Knjigu je uredio akademik Ante Stamać.
Pogledaj originalni članak

Mjeseci burnih polemika oko smjenjivanja uredništva biblioteke Stoljeća hrvatske književnosti očito su prošlost. U utorak, 8. lipnja Matica hrvatska u svojoj zagrebačkoj Palači predstavlja knjigu o pjesniku Slavku Mihaliću koju je uredio Ante Stamać i kojom počinje nova era Stoljeća hrvatske književnosti. U knjizi, osim Mihalićeve poezije, čitatelj može pročitati i dio pjesnikovih proznih zapisa. Biblioteka je dobila i novi grafički izgled, a o Mihalićevoj će knjizi na predstavljanju govoriti Igor Zidić, Tonko Maroević, Ernest Fišer i urednik knjige Ante Stamać.

Nakon predstavljanja Mihalićeve knjige bit će otkrivena i spomen-bista Matičinu dobrotvoru, gospodarskom piscu Juri Petričeviću čijom je novčanom donacijom izgrađena nova Matičina zgrada. Bista je rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavog.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.