Mala scena

Predstava "Ana i Mia" može se pohvaliti sa 10 nagrada

Foto: Mala scena
Predstava "Ana i Mia" može se pohvaliti sa 10 nagrada
03.05.2011.
u 10:58
Autorice Anica Tomić i Jelena Kovačić osvojile su i Naj, naj, naj festival progovorivši o anoreksiji i bulimiji, bolestima 21. stoljeća
Pogledaj originalni članak

Predstava "Ana i Mia" redateljice Anice Tomić i suautorice Jelene Kovačić, koja je nastala kao kazališna studija anoreksije i bulimije, dva teška poremećaja u prehrani koja se najčešće javljaju kod mladih žena, osvojila je na tri festivala u samo tri tjedna čak 10 nagrada.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Anici Tomić na festivalu Mali Marulić u Splitu. Nagrade za najbolje uloge Ane i Mije u istoimenoj predstavi osvojile su glumice Nika Mišković i Mia Biondić. Predstava je gostovala i na međunarodnom festivalu Pozorište Zvezdarište u Beogradu gdje je osvojila Grand Prix za najbolju predstavu, a tekst tandema Tomić i Kovačić najbolja je drama festivala. Najboljim glumicama ponovno su proglašene Nika Mišković i Mia Biondić.

Mlade glumice uvjerljivo su odigrale ulogu protagonistica koje su u predstavi suočene s vlastitim slabostima koje ne mogu prevladati bez tuđe pomoći, tako da im je i Naj, naj, naj festival u Zagrebu dodijelio nagradu u istoj kategoriji. Na zagrebačkom festivalu Jelena Kovačić i Anica Tomić odnijele su nagradu za autorski projekt.

"Ana i Mia" gostovat će 19. svibnja u 17 sati u Vinkovcima na Festivalu glumca te u Osijeku na Osječkom ljetu 7. srpnja u 21 sat.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.