Vrisak u Rijeci

Poseban program govori o balkanskim književnim vezama

Foto: ''
Poseban program govori o balkanskim književnim vezama
01.05.2013.
u 21:12
Poseban važan ove je godine program "Književnost u regiji – Balkanske (književne) veze". Pokušat će se ponuditi odgovori na pitanje u kojoj su mjeri, nakon što su bile potpuno pokidane, danas osnažile veze među izdavačima i piscima
Pogledaj originalni članak

\"Živimo u vremenu i svijetu kada možemo samo vrištati da bi nas netko čuo!\" Riječi su to voditelja riječkog festivala knjiga vRIsak Zorana Simića. Ljubitelji književnosti vrištati počinju u petak 3. svibnja u 18 sati, kad se svečano otvara sajam koji traje do 14. svibnja. Posjetitelje očekuje bogat program, gostovanja i predstavljanja najaktualnijih hrvatskih autora i knjiga (Predrag Matvejević, Slavenka Drakulić, Viktor Žmegač, Julijana Matanović, Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Mani Gotovac, Ivana Simić Bodrožić, Edo Popović, Marko Pogačar, Robert Perišić, Mirjana Krizmanić, Bruno Šimleša, Ratko Mavar...).

Poseban naglasak ove je godine stavljen na program \"Književnost u regiji – Balkanske (književne) veze\". Nizom razgovora, predstavljanja i čitanja u ovom programu pokušat će se ponuditi odgovori na pitanje u kojoj su mjeri, nakon što su bile potpuno pokidane, danas osnažile veze među izdavačima i piscima u regiji te kakve im sve prilike to povezivanje pruža. U ovom programu nastupit će neki od najznačajnijih autora iz svojih zemalja: Florin Lazarescu (Rumunjska), Ildiko Lovas (Mađarska), Zvonko Karanović i Teofil Pančić (Srbija), Faruk Šehić (Bosna i Hercegovina), Jurij Hudolin (Slovenija). Usto Rade Šerbedžija, Damir Martinović Mrle i Nikola Petković pripremaju posebno književno osvježenje, večernji program u baru Pepe Rosso, a ne treba zaboraviti ni na popuste na cijene knjiga. Oni se kreću do čak 80 posto, a za nova izdanja iznose 20 posto. (br)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.