Valamar festival

Poreč u znaku jazza: Glavna zvijezda slavni Buster Williams

Foto: Valamarjazz.com
Poreč u znaku jazza: Glavna zvijezda slavni Buster Williams
29.06.2013.
u 08:48
Svim ljubiteljima jazza ime Bustera Williamsa dobro je poznato jer je svojim radom, odnosno prisutnošću na sceni dužom od pola stoljeća ostavio dubok trag u povijesti glazbe.
Pogledaj originalni članak

Sinoć su na otočiću Svetog Nikole kraj poreča, u sklopu četvrtog Valamar Jazz festivala održana dva vrhunska koncerta. Mnogobrojnoj publici prvo su se predstavili Marcin Wasilewski Trio - jedan od najpoznatijih europskih jazz tria koji su gotovo dva sata svirali između ostalog i obrade skladbi Johanna Sebastiana Bacha. Međutim, njihova sjajna svirka bila je tek uvod u poslasticu večeri - nastup Bustera Williamsa i njegovog Something More kvarteta.

Svim ljubiteljima jazza ime Bustera Williamsa dobro je poznato jer je svojim radom, odnosno prisutnošću na sceni dužom od pola stoljeća ostavio dubok trag u povijesti glazbe. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri surađivao s mnogim velikanima jazze, a sinoć je uz saksofonista Marka Grossa, pijanista Erica Reeda i bubnjaricu Cindy Blackman Santanu okupljene zabavljao svojim varijacijama do iza ponoći.

I četvri Valamar jazz festival pokazao je da je Hrvatska postala važna destinacija na mapi poznatih glazbenika, ali i činjenicu da postoji mnogo štovatelja jazz glazbe u Lijepoj Našoj. Organizatori su se pobrinuli i za iznenađenje večeri, kada su sve uzvanike, nakon koncerata brodićem odvezli na After Party i druženje s gore spomenutim glazbenim genijima. (ms)

>> Jazz iz gitara hamburških Sinta, nasljednika Djanga Reinhardta

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.