glazbene poslastice

Počinje festival Jazz.hr / proljeće!

Foto: PR FOTO
Počinje festival Jazz.hr / proljeće!
07.04.2014.
u 15:54
Pogledaj originalni članak

Mjesec travanj zagrebačkim će ljubiteljima jazza ponuditi prave glazbene poslastice na, sada već tradicionalnom, festivalu Jazz.hr / proljeće u Maloj dvorani Vatroslav Lisinki!

U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i KD "Vatroslav Lisinski", ovogodišnje će izdanje festivala ugostiti glasovitog američkog jazz trubača, Charlesa Tollivera, koji će s vlastitim kvintetom otvoriti festival 9. travnja. Na pozornici će im se pridružiti i poseban gost, naš Saša Nestorović, i to na izričito Tolliverovo traženje.

Četvrtak, 10. travnja, rezerviran je za zajednički nastup sastava Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project čija će nesvakidašnja kombinacija predstaviti zanimljiv spoj klasične glazbe i jazza. Istog dana nastupit će se i mladi izvođači u manifestaciji Nove nade jazza "Marjan Marjanović" - Ani Vuletić (vokal), Gina Damjanović (vokal), Lana Janjanin (vokal / klavir), Melita Lovričević (vokal), Diana Čerešek (flauta), bend Rock Akademije i jazz ansambl Muzičke akademije u Zagrebu predstavit će budućnost domaćeg jazza.

Finale festivala u petak, 11. travnja, obilježit će kultni album "Africa / Brass" Johna Coltranea u izvedbi Jazz orkestra HRT-a, Charlesa Tollivera i Saše Nestorovića. "Zamisao da se to djelo oživi došlo je povodom pedesete godišnjice objavljivanja albuma. Na svom starom gramofonu preslušao sam tu ploču i skinuo originalnu glazbu, baš kako je snimljena. Potom sam partituru prilagodio vlastitom poimanju glazbe, ali zadržavajući bit izvornika. Africa / Brass sada živi novim životom", izjavljuje Tolliver.

Svakako treba istaknuti i Jazz.hr / Jazz lab radionicu koja æe se u utorak, 8. travnja, održati u Dvorani MM Studentskog centra. Svoje umijeæe i glazbenu filozofiju predstavit æe renomirana jazz imena: Bruce Edwards – gitara, Theo Hill – glasovir, Devin Starks – kontrabas i Gene Jackson na bubnjevima.

Cijena paketa ulaznica za sva tri dana iznosi 189 kuna, dok pojedinaène cijene ulaznica iznose 100 kuna (za koncerte 9. i 11. travnja) i 70 kuna (za koncert 10. travnja). Ulaz na Jazz lab radionicu je besplatan!

Više o festivalu na www.jazz.hr

Jedna od novosti ovogodišnjeg Jazz.hr-a je i pokretanje posebnog radijskog serijala "Vrijeme je za jazz.hr". Novu epizodu možete poslušati ovdje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr