Korčulanski barokni festival

Pjesme kakve su se pjevale uz barokne večere

Korčulanski barokni festival
Foto: Boris Berc/KBF
Korčulanski barokni festival
Foto: Boris Berc/KBF
Korčulanski barokni festival
09.09.2014.
u 12:55
Nizozemski duo Johannette Zomer i Fred Jacobs u crkvi Svih Svetih
Pogledaj originalni članak

Šetnja glazbenim programima i spomenicima korčulanske povijesti i sakralne arhitekture u ponedjeljak je nastavljena u crkvi Svih Svetih gdje su nastupili sopranistica Johannette Zomer i Fred Jacobs na teorbi.

Izvodili su skladbe kakve su se u 16. stoljeću pjevale i svirale uz barokne večere u otmjenim kućama. Osim pjesama Giulija Caccinija, Sigismunda d'Indije, Alessandra Grandija, Luigija Rossija i Barbare Srozzi čuli smo i virtuozne solističke skladbe velikog baroknog lutnjista J. H. Kapsbergera

>> Vivaldijeva Gloria kao razlog odličnog festivala

>> Sjajno otvorenje u simbiozi s gradom i njegovom tradicijom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.