PREMIJERA

"Pitanje časti" na daskama kazališta Marina Držića

"Pitanje časti" na daskama kazališta Marina Držića
23.02.2010.
u 13:13
Predstava je nastala prema tekstu njemačkog autora Lutza Hübnera, a govori o problemima u vezama adolescenata, poimanju odnosa muškaraca i žena u različitim kulturama.
Pogledaj originalni članak

U dubrovačkom kazalištu Marina Držić u petak, 26. veljače, premijerno će se odigrati predstava "Pitanje časti" u režiji Maje Šimić.

Predstava je nastala prema tekstu njemačkog autora Lutza Hübnera, a govori o problemima u vezama adolescenata, poimanju odnosa muškaraca i žena u različitim kulturama s naglaskom na, nažalost, sve više prisutnom nasilju i agresivnosti među mladima.

Ova priča s tragičnim završetkom zasnovana je na istinitom događaju u Njemačkoj i govori o odnosima između dvojice mladića i dvije djevojke turske manjine. U predstavi glume Edi Jertec, Antonio Franić, Glorija Šoletić, Helena Kovačić i Ivica Barišić.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.