Mjesec knjige

Piramida od knjiga u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice

Foto: arhiva VL
Piramida od knjiga u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice
05.11.2012.
u 14:24
Gradnja piramide počinje u srijedu 7. studenoga i traje do petka 9. studenoga, a projekt ima i dobrotvorni karakter. Knjige korištene kao građa za piramidu donirat će se potrebitim ustanovama
Pogledaj originalni članak

U povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pokreće projekt Piramida od knjiga. Cilj je sagraditi pravilnu piramidu od knjiga u predvorju knjižnice, visine 3,5 metra. Za taj pothvat potrebno je više od 20 tisuća knjiga. Knjižnica može ustupiti pola od tog broja te poziva nakladnike, knjižare, knjižnice ali i ljubitelje knjige da se pridruže prikupljanju građe i gradnji piramide. 

Gradnja piramide počinje u srijedu 7. studenoga i traje do petka 9. studenoga. Ovaj projekt ima i svoj  dobrotvorni karakter. Knjige korištene kao građa za piramidu donirat će se potrebitim ustanovama nakon njezina rastavljanja ili će biti proslijeđene zainteresiranim čitateljima kroz program BookCrossing.

Jamstvo pisanog traga o cijelom pothvatu bit će Knjiga graditelja u koju će se upisati podaci o donatorima i graditeljima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.