Otvoren 23. Festival glumca

Perica Martinović: Glumci i Slavonija vole se trajno. Ovo je duša i srce Hrvatske

Foto: PR FOTO
festival glumca
Foto: PR FOTO
festival glumca
Foto: PR FOTO
festival glumca
Foto: PR FOTO
festival glumca
Foto: PR FOTO
festival glumca
Foto: PR FOTO
festival glumca
Foto: PR FOTO
festival glumca
15.05.2016.
u 09:54
Nakon same svečanosti otvaranja natjecateljski festivalski program počeo je izvedbom predstave „Priče iz Vukovara“ u izvedbi mladog glumca Pere Eranovića i produkciji Scene mladih Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu i Umjetničke akademije u Splitu.
Pogledaj originalni članak

Prigodnom svečanosti ovoga vikenda u Županji je otvoren 23. Festival glumca koji se održava u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije. Tijekom ovogodišnjeg festivala glumca, koji je započeo izvođenjem predstave Umjetničke akademije iz Splita i Scene mladih HNK Split „Priče iz Vukovara“, biti će izvedeno 15 do 18 predstava koje je odabrao festivalski izbornik Enes Kišević. Festival su otvorili predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

– Ne mogu otići u svoj Dubrovnik, na Dubrovački ljetni festival, a da ne dođem na Festival glumca. Ovo je duša i srce Hrvatske, rekla je Martinović poručujući glumcima da se drže i ne posustaju pred teškoćama.

Festivalski izbornik Kišević istakao je kako Hrvatska ima sjajan teatar i publiku kao i da nije mogao dovesti sve predstave na festival koje to po kvaliteti zaslužuju.

– Bilo je toliko dobrih predstava da mi je žao što nisam mogao dovesti ih još barem pet, šest ali kada nam ne daju vladari našega novca. Vidio sam 59 predstava i uspio sam dovesti 18 predstava, rekao je Kišević.

I na ovome festivalu biti će dodijeljen niz nagrada najboljim predstava i glumcima, a osiguran je i bogati popratni festivalski program. Ukupno će biti dodijeljeno šest nagrada i to nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini, četiri ravnopravne nagrade Fabijan Šovagović za najbolje glumce i glumice, nagrada Ivo Fici za najboljeg mladog glumca ili glumicu. Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade ove godine neće biti dodijeljena zbog otkaza dolaska jedine dječje predstave "Male priče o nestašnoj Sonji". O nagrada na festivalu odlučuje Ocjenjivački sud kojega čine Lidija Helajz iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Sanja Marin iz zagrebačke Komedije i Draško Zadar iz Kazališta Virovitica.

>> Rakan Rushaidat novi je dubrovački Jago uz Dragana Despota kao Otela

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.