Queer New York

Performeri publiku zasuli bojama u prahu

Foto: Milena Zajović/VLM
Performeri publiku zasuli bojama u prahu
26.10.2013.
u 12:35
Drugo izdanje festivala Queer New York znatno je posjećenije od prvoga, tvoreći dobru bazu za razvoj prepoznatljivog izvoznog proizvoda. Prepoznala je to i publika, iščekujući što je iduće što će Hrvatska predstaviti New Yorku
Pogledaj originalni članak

Drugi dan Queer New York festivala u organizaciji zagrebačke udruge Domino održao se na dvije lokacije, a uključivao je filmsku projekciju, performans-diskusiju i dvije izvedbe. Najviše pažnje privukla je kratka glazbena predstava kolektiva Chokra, koji se poigrao folklornom ikonografijom arapske ženidbene ceremonije u žestokom techno ritmu, zasipajući publiku u Abrons centru bojama, na što je većina reagirala s oduševljenjem, ali dio i gnjevom zbog \"uništene\" odjeće prekrivene raznobojnim prahovima.

Kasnija večernja izvedba talijanske skupine Sineglossa publiku je, bez neugodnih intervencija, uvukla duboko u kaleidoskopski svijet pretapanja slika i rodnih identiteta, tehnički zahtjevnom, atraktivnom izvedbom u kojoj su se tijela izvođačice i izvođača ispreplitala u projekcijama na staklenim površinama, tvoreći jedan rodno ambivalentni entitet. Drugo izdanje festivala Queer New York, složni su organizatori, znatno je posjećenije od prvoga, tvoreći dobru bazu za razvoj prepoznatljivog izvoznog proizvoda. Prepoznala je to i publika, iščekujući što je iduće što će Hrvatska predstaviti New Yorku. A u ponudi je još desetak izvedbi na šest festivalskih lokacija, od Brooklina do Manhattana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.