Knežev dvor

Paganini na flauti izvodi Bacha

Paganini na flauti izvodi Bacha
05.08.2014.
u 12:05
Izvest će i Skladbu za solo flautu Herberta Willija, jednog od istaknutijih suvremenih austrijskih skladatelja, a na programu su i Sonata za violončelo i Continuum za solo čembalo madžarskog skladatelja Györgyja Ligetija, a s njime nastupaju violončelist Tamás Varga i Stefan Gottfried na čembalu
Pogledaj originalni članak

Flautist Dieter Flury, violončelist Tamás Varga i Stefan Gottfried na čembalu nastupit će u sklopu Vip programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu, 6. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora s programom pod nazivom "Bach danas“. Izvest će nekoliko sonata Johanna Sebastiana Bacha, koji je pratio trend iznenadnog procvata glazbe za flautu u prvoj polovici 18. stoljeća, i skladao brojna djela za ovaj instrument. Flury će izvesti i Skladbu za solo flautu Herberta Willija, jednog od istaknutijih suvremenih austrijskih skladatelja, a na programu su i Sonata za violončelo i Continuum za solo čembalo madžarskog skladatelja Györgyja Ligetija

Flautistu Dietera Fluryja, koji uživa ugled glazbene kritike zbog svog suptilnog zvuka, savršene tehnike te glazbene inteligencije, nazivaju "Paganinijem na flauti“ zahvaljujući "fenomenalnoj tehnici prstiju i disanja". Kao solo flautist Bečke filharmonije od 1981. godine, te njezin generalni direktor od 2005., Flury je ostvario svestranu karijeru instrumentalnog solista, komornog glazbenika, glazbenog pedagoga i voditelja orkestra, a najugledniji suvremeni skladatelji, kao što su Beat Furrer i Herbert Willi, pisali su glazbu za njega.

Tamás Varga, prvi je violončelist Bečke filharmonije i Bečke državne opere, a Stefan Gottfried uspješnu međunarodnu koncertnu karijeru ostvario je svirajući čembalo, pianoforte i glasovir, instrumente koje i predaje na Bečkom sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti. 

>> "U Bečkoj filharmoniji nema grijanja fotelja: i direktori sviraju"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.