Nagrade pljušte

Ovo je godina Borka Perića

Foto: Arhiva Kerempuh
Ovo je godina Borka Perića
27.11.2017.
u 13:49
"Uloga Borka Perića u ovoj predstavi zahtijeva portretiranje suptilnih nijansi kompleksnog karaktera, uz trajni balans između humornog i dramskog registra te nastojanje da se izbjegne bilo kakva karikaturalnosti", istaknuo je žiri u svom obrazloženju nagrade
Pogledaj originalni članak

Glumac Satiričnog kazališta Kerempuh Borko Perić dugo će pamtiti 2017. godinu. Nakon što je osvojio glavnu glumačku nagradu na Danima satire Fadila Hadžića, za ulogu logu Frane u predstavi "Jedan sluga, dva gospodara" Richarda Beana u režiji Vite Taufera, za tu je ulogu nagrađen i Nagradom hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu.

No, nezamjećeno nije prošao ni njegov rad na predstavu "Ustav RepublikeHrvatske". Na ovogodišnjim 34. Susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, u jakoj konkurenciji od osam predstava iz regije, Grand prix za najbolju mušku ulogu stručni žiri je jednoglasno  dodijeljena upravo Borku Periću, za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi “Ustav Republike Hrvatske”, autora Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana i produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

"Uloga Borka Perića u ovoj predstavi zahtijeva portretiranje suptilnih nijansi kompleksnog karaktera, uz trajni balans između humornog i dramskog registra te nastojanje da se izbjegne bilo kakva karikaturalnosti i omogući prikaz ovog živopisnog neodoljivog lika", istaknuo je žiri u svom obrazloženju. Žiri je radio u sastavu:  Almir Imširević, dramski pisac iz Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda i Anja Šovagović Despot, glumica iz Zagreba.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.