Nova knjiga

Opsesivne teme provokativne autorice Ivane Simić Bodrožić

Foto: petar glebov/pixsell
Opsesivne teme provokativne autorice Ivane Simić Bodrožić
13.04.2012.
u 12:16
VBZ je u boemskom Cafeu u dvorištu predstavio novu zbirku poezije Ivane Simić Bodrožić \"Prijelaz za divlje životinje\". Knjigu je uredio Drago Glamuzina, a na promociji je govorio i kritičar Krešimir Bagić.
Pogledaj originalni članak

Zoran Ferić, Robert Perišić, Damir Karakaš, Branko Čegec... tek su neki od pisaca koji su nesebično došli na predstavljanje treće knjige Ivane Simić Bodrožić. Riječ je o zbirci poezije “Prijelaz za divlje životinje” koju je objavio VBZ i predstavio je u boemskom Cafeu u dvorištu. Sveučilišni profesor Krešimir Bagić pohvalio je pjesnikinju (i svoju studenticu) uočivši i u novoj zbirci opsesivne teme ove hvaljene i čitane autorice koja je romanom “Hotel Zagorje” osvojila hrvatske top-ljestvice. A urednik Drago Glamuzina priznao je da suradnja s autoricom nipošto nije bila laka.

– Ona točno zna što hoće i ne odstupa od toga – rekao je Glamuzina koji je pjesme Ivane Simić Bodrožić uvrstio u stvarnosnu poeziju. I Glamuzina i Bagić slažu se da je i svojom trećom knjigom popularna autorica (i publicistkinja) nastavila tamo gdje su stale prethodne dvije. Nije odustala od svoje poetike i od svojih likova, tj. od same sebe. Stoga smo dobili još jednu borbenu knjigu angažiranih pjesama u kojima pjesnikinja razgovornim jezikom brani svoj svjetonazor iako, kako je sama izjavila, ne stoji iza svih stavova svojih likova.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.