U FAŠNIČKOM DUHU

Onion News Network - satirične vijesti kojima nekad i želimo povjerovati

18.02.2009.
u 16:38
Pogledaj originalni članak

Ništa im nije sveto - požari, ratovi, velike tvrtke, predsjednici. U stilu velikih televizijskih kompanija, Onion News Network američka je izmišljena televizijska kuća koja svakoj svojoj temi pristupa krajnje ozbiljno i profesionalno, bilo da je riječ o "depresantima", lijekovima koji kvare predobro raspoloženje, ili kada Kongres pred sobom ima višesatni zadatak - koje ime dati inicijativi za suzbijanje trgovine drogom.

Policija očekuje idući potez Sudoku ubojice - jedna, četiri ili devet žrtava?
Svi su aspekti ozbiljne novinske redakcije pokriveni, a svaka rubrika popunjena. Tu su vijesti poput Kalifornija obilježava svoj tradicionalni požar - razgovor s bračnim parom koji će treći put izgraditi novi dom i vesele se novom požaru. Voljeni vođa Kim Jong II. planira do 2015. dovući Mjesec iz orbite u Sjevernu Koreju i odmah skinuti američku zastavu, a znanstvenici će proučiti kakav je utjecaj Mjeseca na slavu nacije.

Na dirljiv će način ispričati priču o prvom trkaćem konju koji je otvoreno "priznao" da je homoseksualac ili predstaviti osmogodišnju djevojčicu koja podržava Obamu i sama je zaradila za plaćeni oglas protiv McCaina. U priloge se bez ustručavanja uvrštavaju izvori poput časopisa Time, Newsweek i drugih.

Rasprave na temu
Panel dubokoumnih "stručnjaka" raspravlja o aktualnim temama - kako rat u Iraku učiniti ekološki čišćim, trebaju li se životinje jače boriti za svoja prava ili možda "najbolesniji" - špijunira li vlada shizofreničare dovoljno...

Igrači američkog nogometa doživjeli prosvjetljenje
Bacanje novčića prije početka utakmice nagnalo je igrače na razmišljanje.
- Koji je smisao života ako nam je budućnost predodređena slučajnim ishodom bacanja kovanice? - egzistencijalno pitanje proširilo se kroz ekipu i potištene ih odvuklo u svlačionice iz kojih još ne izlaze. Suci su bijesni...

Niti World of Warcraft nije ostao nedirnut. Ekspanzija u kojoj se igra s igračima koji igraju WoW novi je hit, javlja ONN. Na meti je i Steve Jobs - Apple predstavio novo prijenosno računalo sa samo jednim dugmetom umjesto tipkovnice i baterijom koja traje prekrasnih 20 minuta...

Željni ste još ovakvih vijesti? Onion.
Ovaj tekst je objavljen u fašničko doba, vijesti nisu istinite - ispričavamo se ako smo povrijedili Onion News objavom da ne govore istinu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr