"zaljubljena u čitav svijet"

Olja Savičević Ivančević izdala zbirku poezije za djecu (i odrasle)

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Olja Savičević Ivančević izdala zbirku poezije za djecu (i odrasle)
08.08.2021.
u 10:35
Nova knjiga splitske spisateljice izašla je u izdanju Školske knjige.
Pogledaj originalni članak

Olja Savičević Ivančević napisala je zbirku pjesama za djecu (i odrasle) “Zaljubljena u čitav svijet”.

U pitanju je svojevrsna slikovnica u izdanju Školske knjige, koja privlači pozornost neobičnim formatom harmonike i odličnim ilustracijama Ane Kovačić. Naime, većina čitatelja poznaje Olju Savičević Ivančević kao suvremenu spisateljicu za odrasle, no bolji poznavatelji djela splitske prozaistice i pjesnikinje pamte je i kao autoricu slikovnica i dramskih tekstova za djecu.

Malobrojnima je pak poznato da je ona i započela svoju spisateljsku karijeru kao četrnaestogodišnjakinja zbirkom pjesama “Bit će strašno kada ja porastem”. Neki izabrani stihovi iz toga davno objavljenog pjesničkog prvijenca iznova su ukoričeni u slikovnici “Zaljubljena u čitav svijet”. Tako ova nova zbirka pokazuje autoričin pjesnički put od prvih pjesama o prijateljstvu, zaljubljenosti i traženju svoga mjesta u svijetu do najnovije poezije za djecu ispisane tijekom proteklih desetak godina.

Prva tematska cjelina posvećena je dječjem svijetu, druga je nadahnuta morem, a u trećoj je opjevan lik oca, najpametnijeg i najjačeg superheroja, ali i čovjeka koji se plaši ljudi rođenih u drugoj boji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.