book&zvook

Objavljena prva knjiga pisana za slušanje na hrvatskom jeziku

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Objavljena prva knjiga pisana za slušanje na hrvatskom jeziku
04.08.2021.
u 12:10
Knjiga "Balkanska predavanja: šest prijedloga za sljedeće desetljeće" autorice Katarine Luketić, prva originalna audio knjiga u nas izvorno pisana za slušanje, objavljena je na distribucijskoj platformi book&zvook.
Pogledaj originalni članak

Riječ je o audio izvorniku koji nije dosad objavljen u formi tiskane knjige, a njegov tekst pisan je za slušanje i traje ukupno 5 sati i 11 minuta. Audio knjigu suizdaju autorica i nakladnik zvučnih knjiga Audio Store Transonica koji stoji iza distribucijske platforme book&zvook, mobilne aplikacije za pametne uređaje putem koje je knjiga i dostupna široj javnosti.

Izlaskom iz sigurne zone ukoričene knjige i ulaskom u svijet glasa, autorica Katarina Luketić napisala je tekst koji svojim zvučnim ambijentom slušateljima/čitateljima pruža posebne doživljaje i uvide o književnosti. U "Balkanskim predavanjima" se tako na jedinstven način prožimaju tekst i zvuk; predavanja o književnosti i dramatizacije samih književnih djela; glasovi, glazba i zvučni ambijenti.

Knjiga je posvećena književnosti balkanskog prostora i u njoj se želi afirmirati ono najbolje i najprogresivnije što je – po mišljenju autorice – u toj književnosti nastalo posljednjih desetljeća. Ujedno, knjiga je i svjesna apologija same književnosti, pohvala jedinstvenim uvidima u svijet koji nam pružaju samo književni tekstovi.

Predavanja su osmišljena oko pojmova Prostornost, Otvorenost, Autentičnost, Višeznačnost, Imaginativnost i Emancipacija, a Luketić ih govori sama. Uz glazbu Mare Marketa i Borisa Kovača, svojim glasom sudjeluju Srđan Sorić, János Römer, Nikša Marinović, Ivan Horvat, Alen Jelen, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Bojan Brajčić, Boris Ler, Zoran Čubrilo i Nataša Janjić-Medančić.

Aplikacija book&zvook dostupna je za sve pametne uređaje putem platformi Google Play Store, Apple App Store i Huawei Gallery, a više informacija dostupno je na stranici www.bookzvook.com.

Ulomke iz audio knjige može se poslušati na autorskoj stranici Katarine Luketić na adresi www.katarinaluketic.com.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.