balkan

Na dan žena 50. izvedba Žrtava zemljopisa u Teatru &TD

Foto: arhiva
Na dan žena 50. izvedba Žrtava zemljopisa u Teatru &TD
06.03.2012.
u 15:35
Predstava igra treću uzastopnu sezonu i odličan je kulturni izvozni proizvod – uz europsku premijeru na festivalu Spielart u Münchenu, gostovala je u Zürichu, Düsseldorfu, Tallinnu i na Malti
Pogledaj originalni članak

Predstava M. Kurspahića i R. Žulj "Žrtve zemljopisa 2: Povratak žrtve po pedeseti put" izvodi se u srijedu 7. te u četvrtak 8. ožujka, kad će se slaviti 50. izvedba, u Teatru &TD od 20 sati.  Ponajbolji hrvatski kulturni izvozni proizvod, predstava M. Kurspahića i R. Žulj, ujedno i dio međunarodne kazališne inicijative “Connections”, treću sezonu bavi se kompleksom "Habsburškog konjušara“, predrasudama, kao i demistifikacijom lažne slike o Balkanu kao mjestu autentičnih strasti i emocija.

Nastale u koprodukciji Teatra &TD i "Connectionsa“, uz potporu programa "Kultura 2007.-2013.", pod mentorskom palicom Nataše Rajković, "Žrtve zemljopisa“ za osnovno polazište uzimaju hrvatski kulturni kompleks, poigravanje s problemom koji nastaje iz potrebe da se mi kao pojedinci, umjetnici, građani ove države, afirmiramo u odnosu na nekoga ili na nešto, bez kritičkog odmaka spram toga čemu težimo.

Predstava igra treću uzastopnu sezonu kao odličan kulturni izvozni proizvod – uz europsku premijeru na festivalu Spielart u Münchenu, "Žrtve zemljopisa" gostovale su u Zürichu, Düsseldorfu, Tallinnu i Malti. "Žrtve zemljopisa“ jedna su od najizvođenijih predstava Teatra &TD u posljednje tri sezone.

Cijena je ulaznice 50 kuna, a za studente 25 kuna. Ulaz na zabavu u povodu 50. izvedbe je besplatan.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.