izgubljeno blago

Na buvljaku kupila sliku za 50-ak kuna, misle da je Renoir

Foto: Josip Maljak
Na buvljaku kupila sliku za 50-ak kuna, misle da je Renoir
09.09.2012.
u 12:36
Slika se nalazi na procjeni, no specifične boje na platnu i brzi potezi kistom upućuju na to da se radi o originalu. Stručnjaci vjeruju da je riječ o izgubljenom djelu "Paysage Bords De Seine"
Pogledaj originalni članak

Sedam dolara (oko 50 kuna) platila je žena na buvljaku u Virginiji sliku za koju se vjeruje da je djelo majstora Renoira.

Slika se nalazi na procjeni, no specifične boje na platnu i brzi potezi kistom upućuju na to da se radi o originalu. Stručnjaci vjeruju da je riječ o izgubljenom djelu "Paysage Bords De Seine".

Slika će biti prodana na aukciji, a vrijednost joj se procjenjuje na oko 100 tisuća dolara. 

Slučajna vlasnica nada se kako će slika pronaći primjerenog vlasnika. Strah ju je bilo, kaže, zadržati za sebe, a da je riječ o pravom zgoditku posumnjala je kad je primijetila pločicu s natpisom Renoir na okviru slike te ju je dala na procjenu. 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

AM
a_morte_i_rossi
13:25 09.09.2012.

znaci moze se platiti kunama na buvljaku u virginiji?

LP
Lebron Petrovic
13:35 09.09.2012.

Ko zna što sve ima na Jakuševcu?

SC
scary
13:24 09.09.2012.

eto, da je taj koji je budzašto prodao ovo barem imao onaj minimum obrazovanja da prepozna ime na pločici i da sliku na procjenu, sada bi bio bogat čovjek.