Novo na repertoaru

Mučan put u utrobu nepismene, prljave bjelačke Amerike

Foto: ''
Mučan put u utrobu nepismene, prljave bjelačke Amerike
18.03.2011.
u 13:54
U kinima počinje igrati film "Zimska kost", nezavisni kinohit i pobjednik Sundancea
Pogledaj originalni članak

U kinu Europa večeras počinje igrati nezavisni američki kinohit "Zimska kost", koji će ubrzo krenuti u redovnu distribuciju po hrvatskim kinima.

Film je bio izrazito zapažen na Sundanceu i Berlinaleu, nominiran je za četiri nagrade Oscar, a domaću festivalsku premijeru imao je na ZFF-u. Radi se o jednom od najuspješnijih nezavisnih američkih filmova u posljednjih nekoliko godina.

U središtu radnje smještene u tzv. hillbilly zajednicu američkih planina Ozark je tinejdžerica Ree Dolly, koju uvjerljivo glumi relativno nepoznata Jennifer Lawrence. Kad joj zaprijeti mogućnost gubitka doma i obitelji, ona kreće u potragu za svojim nestalim ocem, suočavajući se putem s kompliciranim krvnim vezama zatvorene zajednice proizvođača droge, korumpiranom policijom i obiteljskim nasiljem.

Njezina odiseja jedan je od rijetkih filmskih prikaza nepismene, drogirane i nasilne bjelačke Amerike, neusporedivo bolji od "crnačkog" prikaza kolapsa američkog društva u razvikanom filmu "Precious".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JB
Juda ben Tudum
11:14 19.03.2011.

ja mislio to film o holokaustu