DHK

Mihalić i Katunarić u borbi za predsjednika

19.05.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Za novog predsjednika Društva hrvatskih književnika na jučerašnjem su predizbornom zboru DHK kandidirani pjesnik i sadašnji predsjednik DHK Slavko Mihalić, te pjesnik i prozaik Dražen Katunarić.

Mihalića je predložio Upravni odbor DHK, a njegovu ekipu čine i dosadašnji potpredsjednici Veljko Barbieri i Anđelko Novaković. Katunarića je predložila pjesnikinja i kritičarka Tea Benčić Rimay, a sam je Katunarić, inače i urednik "Europskoga glasnika", potpredsjednik hrvatskog PEN-a te urednik Knjižnice DHK za svoje potpredsjednice predložio Teu Benčić Rimay i pjesnikinju Andrianu Škuncu.

Na prijedlog da bude prvi čovjek književničke udruge, novoizabrani akademik Ante Stamać, koji je bio predsjednik DHK u dva mandata, rekao je da tu funkciju ne bi preuzeo ni pod kojim životnim okolnostima, posluživši se i riječima "radije u grob". Otpao je i prijedlog da predsjednik bude Veljko Barbieri, jer predlagateljica nije imala njegovu pismenu dozvolu. Za Upravni odbor predloženo je tridesetak imena, od Zvonimira Mrkonjića, Željke Čorak i Ivana Aralice do Delimira Rešickog i Gorana Rema. Izborna Skupština najavljena je za 23. lipnja.

D. Derk

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr