Velika Gorica

Međunarodna suvremena izložba "Textil{e}tronics"

Foto: \"
Međunarodna suvremena izložba "Textil{e}tronics"
05.03.2012.
u 10:47
Izložba tematizira područja recentnih događanja u području suvremene tekstilne umjetnosti, nosive tehnologije i elektronski oblikovane skulpture, kroz svjetlosne lumino objekte i prezentaciju mikrokontrolera Arduino
Pogledaj originalni članak

Međunarodna izložba "Textil{e}tronics - Od tekstilne do elektronske niti, od materije do modnog objekta" traje u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici. Prateći razvoj od jednostavne niti do kompleksnih novomedijskih objekata, Textil{e}tronics tematizira područja recentnih događanja u području suvremene tekstilne umjetnosti, nosive tehnologije i elektronski oblikovane skulpture, kroz svjetlosne lumino objekte i prezentaciju mikrokontrolera Arduino.  Do 1. travnja do kada izložba traje, izvest će se nekoliko guerilla knitting i yarn bombing događanja u javnim prostorima Velike Gorice.

Izložba je i svojevrsna premijera jer se ovom prilikom suvremene umjetnice Anda Klančič i Marija Mojca Pungerčar predstavljaju po prvi put pred hrvatskom publikom.

 Na izložbi sudjeluju Anda Klančič, Josipa Štefanec, Marija Mojca Pungerčar, Patrizia Donà, Raúl Alaejos & Rodrigo Calvo, Body Pixel Studio

Kustosica: Deborah Hustić

Asistentica kustosice, organizacija: Ana Kovačić

Dizajn: Petra Zlonoga

Glazba: Textil{e}tronicsSoundz album - Kruno Jošt

DIY Arduino izradio Davor Jandrijević Emard

Cheapouino izradili Marc Dusseiller Dusjagr & Stahl aka Christoph Stähli

Guerilla knitterice: Una Bauer, Ana Dadić a.k.a. ŠtrikAna, Vana Gaćina, Ivana Ivković, Antonija Letinić, Maja Kalogera, Marijana Rimanić, Maša Žarnić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.