festival kvarner

M. Fendre razbudit će uspavanu kulturnu tradiciju Opatije

Foto: PIXSELL
M. Fendre razbudit će uspavanu kulturnu tradiciju Opatije
03.09.2012.
u 16:54
U izvrsnost međunarodnog orkestra mladih Purpur mogli smo se uvjeriti prošlog tjedna i na koncertu u Osoru
Pogledaj originalni članak

Iz godine u godinu sve bogatiji Festival Kvarner za vikenda je Opatiji donio projekt za pamćenje. Oživljavajući zamrlu, a nekada veliku kulturnu tradiciju tog turističkog središta, umjetnički ravnatelj festivala Michael Fendre zamislio je te kao dirigent, u suradnji s redateljem Geraldom Stollwitzerom, u nedjelju ostvario premijeru opere “Armida” Josepha Haydna.

U izvrsnost međunarodnog orkestra mladih Purpur mogli smo se uvjeriti prošlog tjedna i na koncertu u Osoru, gdje su nastupile i odlične mlade francuske sopranistice Charlotte Dellion, u naslovnoj ulozi Armide, i Pauline Texier, s arijama drugog ženskog lika Zelmire. U rijeko izvođenoj Haydnovoj operi s junačkom tematikom i pričom iz vremena križarskih ratova, kao vokalni solisti nastupili su još Martin Piskorski, David Tricou, Konstantinos Klironomos i Marcell Attila Krokovay, sve mladi odabrani na audicijama širom Europe.

Kristalna dvorana hotela Kvarner u operno će kazalište biti pretvorena na još jednoj izvedbi 7. rujna, a večer poslije “Armida” se seli na festival u Brežice. Opernoj premijeri u subotu je prethodio nastup trojice izuzetnih klarinetista. Uz Purpur orkestar, u kojem svira i dvoje mladih Hrvata, kao solisti nastupili su Ernst Ottensamer i njegovi sinovi Andreas, solist Berlinske, odnosno Daniel, jedan od glavnih klarinetista Bečke filharmonije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.