Kratka priča

Ludwig Bauer dobitnik nagrade za kratku priču "Petar Zoranić"

Foto: arhivsla slika
Ludwig Bauer dobitnik nagrade za kratku priču "Petar Zoranić"
28.03.2010.
u 11:23
Ludwig Bauer dobitnik je nagrade “Petar Zoranić” i to za kratku priču “Topla ljudska priča”. Dobitnik druge nagrade je Igor Eškinja, a treće Irena Lukšić. Nagrade će biti dodijeljene u utorak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru
Pogledaj originalni članak

Prvi puta organizirani natječaj za kratku priču koji nosi ime Petra Zoranića ima i svoje laureate. Tako je ugledni hrvatski pisac Ludwig Bauer dobitnik prve  nagrade i to za kratku priču “Topla ljudska priča”. Dobitnik druge nagrade je Igor Eškinja, a treće Irena Lukšić. Nagrade se sastoje od novčanog dijela u iznosu od 10.000, 7.000 i 4.000 kuna, te originalnog crteža Petra Zoranića, rada akademskog kipara Ratka Petrića. Nagrade će biti uručene dobitnicima u utorak u podne u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru uz promociju knjige “Trenutak proze” u kojoj je Znanje objavilo priče sudionika natječaja “Petar Zoranić” kojeg je pokrenuo Zadarski list. Natječaj je pokrenut povodom 500. godina rođenja prvog hrvatskog romanopisca Petra Zoranića.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.