Gostovanje

Ludens teatar sa "39 stepenica" sudjeluje na tri proljetna festivala

Foto: arhiva VL
Ludens teatar sa "39 stepenica" sudjeluje na tri proljetna festivala
03.05.2011.
u 13:55
Priča je to o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna koji su u njegovu stanu ubili ženu odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama
Pogledaj originalni članak

Ludens teatar s predstavom "39 stepenica", nastalom prema romanu Johna Buchana i ekranizaciji Alfreda Hitchcocka, u režiji Franke Perković i koprodukciji Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh, osvaja hrvatski kazališni prostor. Ovog će proljeća sudjelovati na čak tri festivala.

Predstava koja je premijeru imala u studenom 2010. festivalsku je turneju otvorila gostovanjem na 4. Glumačkom festivalu u Krapini, a potom će se, sudjelujući na 18. festivalu glumca u Vinkovcima i izvedbom predstave u službenoj konkurenciji, predstaviti i publici na istoku države. Za kraj festivalskog proljeća predstava "39 stepenica" uvrštena je u službenu konkurenciju 35. Dana satire Satiričkog kazališta Kerempuh.

Priča je to o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna koji su u njegovu stanu ubili ženu odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama. U vlaku, dok bježi, zatraži pomoć djevojke Pamele. Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.