Lasseteru i Pixaru nagrada za životno djelo ovogodišnje Mostre

26.01.2009.
u 16:25
Pogledaj originalni članak

John Lasseter i redatelji Walta Disneya i studija za animaciju Pixar primit će ovogodišnju nagradu za životno djelo filmskog festivala u Veneciji, i to za izniman doprinos razvoju animiranog filma, objavili su u ponedjeljak organizatori festivala.

Lasseter i Pixar, koji su 2006. godine pristupili Waltu Disneyu, stoje iza blockbustera kao što su "Priča o igračkama", "U potrazi za Nemom", "Nedodirljivi", "Juhu-hu" i najnoviji hit "Wall-E", koji je nominiran za najbolji animirani film na ovogodišnjem Oscaru.

Animirani filmovi posljednjih su godina dobili zasluženu pozornost na Mostri, a direktor festivala Marco Mueller poznat je kao veliki ljubitelj toga žanra.

Organizatori kažu da je Lasseter, dvostruki dobitnik Oscara i kreativni direktor Walta Disneya i Pixara, jedan od "najvećih inovatora Hollywooda".

Venecijanski filmski festival održat će se od 2. do 12. rujna.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr